“Broodjeszaak Catootje"

En opeens was ze er, Catootje. Ontsproten uit fantasie. Tijdens het hardlopen ontstond het idee van een vrouw die in Ruurlo een broodjeszaak runt. Het werden korte verhaaltjes gebundeld in een boekje met ook de recepten van de broodjes. Daphne van Mourik maakte er de tekeningen bij. Leuk, eenvoudig en zonder poespas, om mensen blij te maken. 

”Ik krijg natuurlijk niet alleen oudere mensen in mijn zaak. Eigenlijk mensen van alle leeftijden en gezindten. Ook jonge mensen komen bij mij een broodje eten of eerlijk gezegd dan meer een pizzapunt.” Uit: Broodjeszaak Catootje.

”Heb ik al verteld dat ik een heuse afwaskeuken in mijn broodjeszaak heb? Het is er altijd warm want al die stomende borden en glazen in de afwasmachine. Toen ik mijn zaak net had, deed ik het allemaal zelf.” Uit: Broodjeszaak Catootje.

”Naast alle vaste broodjesetende klanten heb ik uiteraard ook met de vakantiegangers te maken. Over het algemeen zijn de dorpjes in de Achterhoek vooral in de zomermaanden het fietsparadijs voor mensen uit het hele land.” Uit: Broodjeszaak Catootje.


"De wereld volgens Margrieta in 20 columns"

In 2018 maakte ik een nieuw boekje "De wereld volgens Margrieta in 20 columns."

In de columns geef ik met een knipoog mijn visie op verschillende onderwerpen. Zoals het huishouden, opgroeien en kinderfeestjes. Ik hoop bij de lezer herkenning te geven en een glimlach op het gezicht te toveren. De illustraties werden wederom gemaakt door Daphne van Mourik. Lees op de pagina Columns een paar van deze columns.